fredag, september 23, 2011

Action action action og helt fantastisk sex

Dødens skygge av den danske forfatteren Jacob Weinreich er første boka i en spenningsserie.
Hovedpersonen er Ida Toft, asosial outsider, går første år på videregående. Hun blir dratt inn i et gangsterdrama, med narkotika og annet fælt, og forelsker seg i en av skurkene, en litt veik type. (Det er altså med ham hun har den "fantastiske sexen".) Forfatteren sier at det ”aldri – aldri! finnes noen unnskyldning for å kjede leserne!"

Fortællingen.dk sier at det er en ”pokkers god roman, som er skrudd sammen sånn at den virkelig fenger.”

Og jo da, her er vold og action over en lav sko, til tider så voldelig at det hadde skremt vettet av et samlet barnebokmøte på Deichman i hine hårde dager, men mye har jo som kjent skjedd siden da. Intrigen er litt tynn. Innbakt i handlinga er også savn etter far som det viser seg... ja kanskje ikke jeg trenger å røpe det.

Til slutt blir Ida SPOILER ansatt i politiet og akkurat DET er litt usannsynlig, da. Men skitt.

Det kan være naturlig å sammenlikne med en annen krimheltinne, nemlig Engel Winge som er på samme alder , heller ingen ”snill pike”. Men i denne serien er det mer humor, og hovedpersonen er en mer levende og sammensatt person. Forlagsreklamen sier at Ida er et "tøft forbilde for unge jenter". Så jenter: her er det bare å begynne å trene karate og øve seg på å sloss med glasskår og andre metoder! Og ikke gjør som mora di sier: bare vær ukritisk med tvilsomme typer, du!

Dette er første boka i en serie.

2 kommentarer:

HPL sa...

Forfatteren skulle ikke være i slekt med Torben, vel?

elis lesebabbel sa...

Lurte selvfølgelig på det samme. Etter de respektives fødselsdatoer KUNNE de ha vært det!