torsdag, juli 14, 2011

Söder igjen

Etter at vi hadde vært på Fotografiska museet
som vi ser litt fra oven her - og hvor vi blant annet så en imponerende utstilling av Robert Mapplethorpes fotografier, gikk vi over den traffikerte veien bak museet, og opp en bratt trapp mot Söders høyder, hvor målet var Per Anders Fogelströms terrass.

Vi passerte også en hyggelig og "anspråksløs" café, med en fantastisk utsikt, men siden vi allerede hadde lunsjet, og var gode og mette


gikk vi rett til den tidligere omtalte terrassen, hvor man har en fantastisk utsikt over byen.


Her nok et skilt i serien DET LITTERÄRA STOCKHOLM med sitat fra "Mina drömmars stad" av nevnte forfatter.

Så passerte vi Fjällgatan, før vi gikk opp


Sista Styverns Trappor som altså romanfiguren Henning gikk ned.

Sista Styverns Trappor, er muligens er oppkalt etter en bøddel. I hvert fall var det en gang et serveringssted med dette navnet.


Til slutt et bilde av Bärgsprängargränd. Ikke at jeg husker det men det hadde ærlig talt forbauset meg om ikke NOEN av Per Anders Fogelströms romanpersoner fra Stadserien har bodd i dette strøket.

Dette skulle egentlig være siste del i serien Det litterära Stockholm, men før jeg avslutter serien helt kan det være naturlig å sammenlikne med Oslo, eller rettere sagt hvordan vi formidler steder som er omtalt i litteratureni vår egen hovedstad , men det får jeg nesten komme tilbake til.

Ingen kommentarer: