tirsdag, juli 05, 2011

Inte ens en grå liten fågel som sjunger på grönan kvist

Ved Klara Kyrka finnes en skulptur av den kjente svenske poeten Nils Ferlin. Siden Klara Kyrka tradisjonelt har tatt seg av "de behövande" i Stockholm, er dette et glimrende sted for denne folkekjære dikteren som hadde et brennende hjerte for dem som slet.
Mitt reisefølge er ikke vanskelig å be når det gjelder å posere sammen med den store dikteren, men man kunne kanskje ha ventet en mer respektfull positur!

Her nok et skilt i serien "Det litterära Stockholm", med diktet "Inte ens". Flere av Nils Ferlins dikt er som kjent tonesatt og da kan vi jo høre på en gammel innspilling av Molly Åsbrink fra 1959. Legg merke til den personlige tolkningen av diktet skrevet med tusj på skiltet.

Mest kjent av Ferlins viser er kanskje "En valsmelodi" og da er jo Monica Zetterlund slettes ikke noe dårlig valg. Men- vad säger ni - skal vi kanskje høre på Thåströms versjon av den samme sangen også? Og vi kommer vel heller ikke utenom Sven-Bertil Taube.

Og her er gravsteinen til en ikke mindre kjent dikter, nemlig Carl Michael Bellmann, reist av Svenska Akademin.

Kanskje vi også kan ta med et foto av Klara Trivialskola

hvor enda en svensk litterær storhet, August Strindberg, var elev.

Edit dagen etter: det heter vel strengt tatt statu i dette tilfellet og ikke skulptur. Legg forresten merke til røyken Ferlin har i munnen ( ja hvor søren ellers!). Regner med at statuen ble laget noen år før røykeloven.

4 kommentarer:

Linn T. S. sa...

Det er en fryd å følge deg på ferie (og masse penger spart, gitt!)

elis lesebabbel sa...

Så hyggelig at du setter pris på det. Mere kommer om ikke annet så til ære for deg!

Linn sa...

Takker for æren og følger deg videre. :-)

elis lesebabbel sa...

Det kommer en "episode" til om ikke SÅ lenge.