mandag, september 21, 2009

Og så litt køntri

På grunn av en viss herremann hadde contry dårlig omdømme hertillands. Men country er som kjent annet enn Jim Reeves og Buck Owens. Her stemmer Bob Wills med flere i med Sittin’ on the top of the world.Gutta er forskriftsmessig antrukket i cowboyhatter, skjorter godt stappet nedi buksa som når helt opp til livet og vel så det. Riktig kjekke gutter!
Skal vi slippe til James Blood Ulmer også kanskje. Og i rettferdighets navn får vi vel ta med The Mississippi Sheiks også. Det var tross alt de som var først ute med denne klassikeren!

4 kommentarer:

Stig Elvis sa...

Halloen!
Synest kanskje du er litt urettvis mot Vidar Lønn-Arnesen? Muleg at barndomsminnet spelar meg eit puss, men Arnesen formidla også kvalitet i sin Western Saloon. Det dårlege omdømmet til country-musikken her til lands trur eg meir har med venstresida sitt hegemoni i kulturelle spørsmål å gjere, der det meste som kom frå USA skulle smake vondt, samma søren kor bra det var. Av same grunnar har heller aldri countryens tvillingbror, soulmusikken, oppnådd noko særleg popularitet her til lands.

TCB
Stig Elvis

elis lesebabbel sa...

Hvis ikke JEG husker helt feil hadde soulen stor gjennomslagskraft hos noen grupper den gangen JEG var ung. Det samme hadde Country og Western som det het den gangen - hos helt andre grupper. ( Det var knappt noen overlapping. )

Gjett hvilken gruppe jeg tilhørte!!

Ellers har jeg meldt meg på Ungdomsbokgilde 09 og har STORE forventninger!

Anonym sa...

This just saved my day! Så kult. Aldri hørt om dem før, enda jeg har vært en sånn Hank Williams-beundrer alltid og burde ha støtt på disse.

Kjersti Sch.

elis lesebabbel sa...

Kjersti Sch! Bare hyggelig! Enjoy!