fredag, mai 01, 2009

Ytringsfrihet er ikke det verste man har

(Det er bare hvordan den blir brukt som er problemet.)
Og nå skjønner sikkert alle at jeg bare MÅTTE uttale meg i forbindelse med den famøse prisutdelinga fra denne organisasjonen!

Kim Friele er blitt kritisert fordi hun har levert prisen tilbake i protest. Selvfølgelig har hun det. Hvorfor skulle hun godta at denne prestisjetunge prisen går til en person som går til angrep mot hennes rett til å eksistere som et helt menneske og mot at hun skal ha de rettigheter som alle andre har. Rettigheter som Kim Friele har sloss for i hele sitt liv.

Ja. Juridisk sett HAR Nina Karin Monsen rett til å mene det hun mener. Hun HAR rett til å skrive denne boka. Hun HAR rett til å mistenkeliggjøre 5 % av Norges befolkning, ja til og med framstille dem som en trussel. Hun HAR rett til å si og skrive det vrøvlet hun vil. (Hvis det hun har prestert de siste dagene hadde vært representativt for norske filosofer hadde det stått dårlig til med den norske intelligentsiaen!) Hun HAR rett til å hevde at ekteskapet bare er for de utvalgte og at den heterofile kjernefamilie er den eneste rette. Hun HAR rett til å mobbe lesbiske mødre, hun HAR rett til å komme med nedlatende og krenkende uttalelser om en utsatt gruppe, selv om det gjør livet enda vanskeligere for unge som allerede er mer utsatt for mobbing og selvmordstanker enn heterofile i samme alder. (Hun HAR fått god hjelp av pressa, det skal sies).

Men hvorfor er det så viktig for Fritt ord å premiere akkurat disse holdningene?
Hvorfor MÅ Fritt Ord gi sin støtte til homofobe holdninger og dermed risikere å sette likestillingen mellom de seksuelle filer flere år tilbake?
Så denne prisutdelinga trengte vi ikke! For å dra fram gamle Bakunin igjen : ingen er frie før alle er frie!

Institusjonen Fritt ord har driti seg ut!

Og Fritt-ordprisen er blitt en tragedie!

Hvem får forresten prisen neste gang? I ytringsfrihetens navn? Denne karen?

3 kommentarer:

Elin sa...

Heia Kim Friele! Det hun har gjort for oss kan vel neppe beskrives med ord, og jeg skjønner henne så ufattelig godt. Hun andre dama du nevner får jeg litt vondt i magen av. Samtidig er det så mye av det hun sier som ikke henger på greip. Halve argumentasjoner... Nei, jeg orker ikke tenke på det.

elis lesebabbel sa...

Har det rabla fullstendig for NKM eller er hun bare dum? Har du sett førstesida av Dagsavisen i dag? ”Ingen ønsker seg homofile barn” og med helsides bilde av omtalte dame. Og så den her da: ”Den nye ekteskapsloven er en gedigen trakassering av alle kristne, heterofile ektepar”

Orker ikke å ha navnet hennes blant etikettene mine en gang.

Det verste er at hun får så tilhelvetes mye oppmerksomhet - og gratis reklame for boka si. Som ingen andre enn Luther forlag vil gi ut.

HildeSol sa...

Det mest skremmende er ikke engang at hun får prisen -men at de presterer å kalle argumentasjonen hennes "gjennomreflektere". jeg får jo vondt i hodet bare av å prøve å følge argumentasjonsrekkene hennes... Og når ble det å sjikanere uten grenser å være reflektert?