mandag, september 22, 2008

Og så var det på tide å oppdatere blogglista igjen

Nye er kommet til og noen er strøket grunnet mangelfull oppdatering. Men ingen grunn til å bryte sammen i krampegråt eller kaste seg på gulvet i fortvilelse; ved den minste lille oppdatering eller to er du inne i varmen igjen!

BIBLIOTEKARBLOGGER
Først et utvalg bibliotekarblogger. Med trykk på utvalg. Hvorfor jeg har valgt akkurat disse og ikke noen andre er nok litt humøravhengig. Kanskje også vær og skiføre har spilt inn.

Først
Av en annen verden
Bak denne trivelige bloggen står Elin Sjølie som ”alltid har elsket å lese” og også er en ivrig bokcrosser.

Kanskje det bare er meg
av Hans Petter Laberg, barne- og ungdomsbibliotekar OG ungdomsbokforfatter. Sikreste livstegn er fredagsmusikken. (Hvis noen kikker inn i kontorlandskapet vårt i Observatoriegata 1 en fredag og ser en dame i alderen 50 + med høretelefoner vuggende intenst med hodet så er det meg som hører på den siste "på en fredag". Stadig ny musikk jeg aldri har hørt(om).

Bak bloggen
Bookhouse girls
står en bibliotekar, ”som er over middels interessert i rar musikk. Leser ny og gammel skjønnlitteratur”

Bråk & bøker
Bak denne skjuler seg en ”superbibliotekar”. Ikke la deg lure av et yndig ytre, hun er mild mot de greie men tøff og hard mot de ugreie.

Bla,bla,bla
er bloggen til en ”lesende dame lykkelig i arbeid med bøker og mennesker - ikke alltid like balansert” .

Baktanker
Og bak denne står Rokke-D som er ”bibliotekar, bassgitarist, bedehusmann og burgerspiser. Kommer fra Karmøy, bor i Stavanger”.

Plinius
Bloggen "dreier seg om den faglige, den politiske og den sosiale utviklingen i bibliotekfeltet - og om det tette samspillet mellom dette fagfeltet og verden utenfor". For denne bloggen står Tord Høivik, førsteamanuensis i bibliotek- og informasjonsfag ved Høgskolen i Oslo. Intet mindre!

Blogg og bibliotek.
omhandler Bibliotek 2.0.

Maris mørke hjørne
”Når jeg har formidla litteratur til barn og unge, har jeg alltid stått for det mørke, det skremmende og det blodige... Derav tittelen på bloggen. Her kommer det til å handle mest om bøker, kanskje litt om film og musikk. Og sånt. Vi får se”.

Lesehesten fra Sørlandet
er som det skulle komme fram med all ønsket tydelighet bloggen til en lesehest fra Sørlandet. Og som ”er stolt av begge deler”.

Bak bloggen
Sånn går no dagan er en reiseglad bibliotekar som også er glad i bøker. (Trass i at hun var praktikant på Barneavdelinga på Deichman den gang jeg jobbet der ble hun likevel ikke skremt fra yrket. )

BUF-bloggen
er ”et forum for Norsk bibliotekforenings Spesialgruppe for bibliotekvirksomhet blant barn og unge”. Ikke for å skryte men jeg var kasserer i denne organisasjonen for hørrm kremmt 25 år siden og fikk kredit og debet til å gå opp hver eneste år! Så hvis det skulle stå dårlig til med økonomien i dag er det neppe jeg som kan lastes for det.

EDIT 26/11/09:
3 vise kvinners blogg
er laget av tre ansatte på Lom bibliotek, og er en av de mer personlige bibliotekblogger jeg har lest!

EDIT 7/12/2008
Rolf Steinar er sterkt tilbake og har begynt å oppdatere igjen!

Edit januar 2009:
Ku-kostymet's blog
"Mitt navn er Kristian William Samuelsen. Skriftelig frihet er min filosofi" Og forøvrig bibliotekar ved Oppegård Videregående Skole. Bloggen ble spontant opprettet etter nok en "dustedebatt" på Bibliotekpostlista om hvilke emner som kan / ikke ikke kan taes opp på en bibliotekarpostliste, hvordan, hvem, headinger og deleteknapper. Og resten har jeg fortrengt...

Edit februar 2009
Bentebing's Weblog
What is this blog? A way to experiment the art of writing, reflecting on some of my interestsWho am I? Librarian, living near Bergen, Norway, married, three sons and eager to explore the tools of blogging. (Ellers ser det ut som at denne boggen er på norsk)

Edit mars 2009Ble plutselig oppmerksom på
Asvbib's blogg
av Eva Mostraum som er bibliotekar på Askøy vgs. Ho bloggar om aktuelle ting på biblioteket ved Askøy vgs., som t.d. nye bøker, bøker ho har lest, gode lenker og anna.
Edit januar 2010
Og så oppdaga eg at ho og har ein meir privat blogg. Tanz heiter denne bloggen.

Deichmanbibliotekarer blogger!
Deichmanbibliotekarer har gått på kurset 23ting og dette har det blitt en fellesblogg av. Kan være en idé å følge enkeltbloggene for å se hva disse kan utvikle seg til!

Danske bibliotekarer
Fortællingen.dkblog
Om dansk barnelitteratur- og bibliotek av den utrættelige Zenia Johnsen. Uunnværlig hvis man skal følge med på hva danskene driver med.

Som andre børnebibliotekarer leser Zenia også voksenlitteratur og hun er ”vild med” fantasy!” Her er hennes andre blogg :
Tiger vil høre mere.

Internetsøgning
av Erik Høy. Skriver om det meste til faget henhørende.

Svenska bibliotekarier
har jeg heller ingen ting i mot. Foreløpig har jeg bare en ”svenskeblogg" på lista”.

Biblioteksrelaterat
Tre svenska tjejer. Dom "arbeter alla på Karolinska Institutets Universitetsbibliotek, men bloggen är ett rent privat nöje".

WANNABEBIBLIOTEKARER
liker vi!

Først
Lost in Oslo
Bak den bloggen står Ida Lovise. ”Ho er ei 19 år gamle bibliotekarstudine som bur i Oslo, men er eigentlig er frå Sula.” Dessuten er jentungen en STØVER til å strikke! Ida Lovise! Hvis lærerne dine nekter deg å strikke i timene så si fra så skal jeg ta dem! Og Edit 4 januar: her er Idas nye blogg!

Bibliobarbaren.net
"Som en mannlig bibliotekarstudent har jeg ofte dumpet borti mye som ikke virker helt logisk, det gjelder å se ting fra nye perspektiv av og til. Mye av bibliotekfaget er helt unødvendig mener jeg, andre emner er helt håpløst gammeldags men er allikevel aktuelt". Yezzz! La kidsa ta rotta på oss gamlingene!

Til slutt noen
LITTERATURBLOGGER

av ikkebibliotekarer. (Ikke noe gæernt med å ikke være bibliotekar altså, de er det bare ikke. )

Leselama
Stilig blogg! Både i tekst og layout.

Flimre
Denne bloggen er jamvel på nynorsk. Bak ho står ei ung jente som heiter Aina Basso, ho er historikar og har nett debutert med roman!

Spectatia
Skriver ”mycket om litteratur och lite om annat”.

Bak den svenske bloggen
Bokhora
står fem tjejer. ”En bokhora är en person som utan begränsningar eller betänkligheter omfamnar och slukar alla slags texter, helst i bokform”

In Libris Libertas
er "glad i film og musikk fra alle aldre, med noen uhederlige unntak. For det meste leser jeg klassisk litteratur, men jeg har i det siste begynt på norsk samtidslitteratur".

OVER & OVER(SETTER)
”skal hovedsaklig handle om litteratur, oversettelse, musikk og kanskje også om noe annet”. Dessuten er det ikke røyking forbudt på ”denne tatoverte bloggen”. Du kan jo teste det ut neste gang du er på internettckafe. Bloggen er flerspråklig men ikke la deg skremme av at flere bloggposter er på fransk. Bare å ta fram ordboka og suppler med det du burde lært deg da du gikk på ungdomsskolen og videregående.

Edit mars 2009:
På 3.0-konferanse i Drammen møtte vi svenskläraren Liza Greczanik med mer som snakket om bruk av blogg i undervisningen. Hun har en blogg som heter
Språkmakargatan
som jeg skal prøve å få tid til å følge med på! "Mina största intressen i livet är litteratur, språk och musik." sier Liza.

Edit november 2009
Litteratur i Vestfold
Om litterturen er bedre i Vestfold enn andre steder kan det sikkert være delte meninger om men i sikkert ikke verre.


Til slutt:
Hvis du mener at akkurat bloggen din mangler her, så skal det ikke mer til enn lite pip and you are in!

Hvorfor jeg ikke gjør som alle andre og lager en bloggrolliste? Skal virkelig vurdere det.

5 kommentarer:

Ida sa...

Eli eg kan fortelle deg det at det er ikkje noko serlig problem med å få lov å strikke i forelesningane mine, men eg trur ikkje eg skal prøve meg på å følge med på viktige ting og strikkesamtidig. Eg får rett og slettikkje til å notere og strikke samtidig. Hehe

Der JB sa...

Takk og takk og atter takk for den fine omtalen... Og hei og hei og atter hei fra den franske provinsen hvor jeg i ti laaange dager skal staa klistret som en flue. Mais au moins : on mange bien !
Je t'embrasse.

elis lesebabbel sa...

Kjære søte Ida Lovise!
Og hvis ikke det er noe som er verdt å notere i timene er det jo ingen vits å møte opp. Den gangen jeg gikk på bibliotekSKOLEN – som den het i de glade 70 – åra – ikke noe HØYskole den gangen nei - men det ble jo folk av oss også – skjønt det kan sikkert diskuteres – gadd vi i hvert fall ikke å møte opp hvis forelesningene ikke holdt mål for våre kritiske blikk og ører! Men vent litt ... er det ikke MØTEPLIKT i timene på universitet og høyskoler nå til dags – ellers blir det ingen eksamen, nei! Men nå må jeg slutte før jeg begynner å mimre om veggavisene i Dælenggata og alle de greiene der.

Chère JB! Ce serait un plaisir pour moi de recommander ton blog pour le peuple Norvégienne ! J’aime ton blog!! Ærlig talt så bare digger jeg denne bloggen din. Og for oss franskstuderende ferme fruer er den gefundenes gefressen! Og så er det bare fint at man har noe mer å strekke seg mot enn j’aime lire ☺ Så j’espere que tu seras continuer d’oppdatere ton blog!

Og det samme gjelder deg Ida Lovise! Kanskje bortsett fra når du har eksamener og slikt faenskap da. Eksamener er noe herk!

Anonym sa...

Piper om http://www.litteraturivestfold.no, synes den bør være med i lista di.

Vennlig hilsen
Myriam

elis lesebabbel sa...

Myriam! Ditt pip er blitt hørt!