søndag, desember 06, 2009

Overrasket Scheie???

Så var det tredje rennet i sesongens WorldCup avviklet og til vår store glede gjorde den franske hopperen Emmanuel Chedal et kvantesprang framover i sin internasjonale karriere. I dag klarte han å få ut alt, absolutt alt, også i konkurranse! I motsetning til Arne Scheie blei jeg ikke det minste overrasket over at denne talentfulle hopperen eller sauteur à ski som det heter på fransk i dag kom på tredje plass. Og det ENDA han var av dem som ble tatt av bommen i andre omgang og måtte vente SVÆRT lenge før han kunne sette utfor! Dette viser at det nå endelig begynner å fungere også psykisk hos denne talentfulle hopperen. Han er nå nr 9 sammenlagt, mens beste nordmann er... ja dere kan jo sjekke sjæl!

Vi skal også merke oss den pur unge tyskeren Pascal Bodmer som nå er nr 3 sammenlagt etter en svært så respektabel 5 plass under særdeles vanskelige forhold i Lysgårdsbakkene dag.

Og da er det bare å si med Yves Montand : C’est si bon!

PS: Jeg vil nok en gang anmode FIS om å skifte ut profilbildet, da Emmanuel Chedal ser ut til å være en særdeles kjekk ung mann og bildet på ingen måte yter rettferdighet overfor denne kanskje beste franske skihopper noensinne !

8 kommentarer:

Anonym sa...

Skihopping og twitring har tatt overhånd, og dermed har du ikke oppdaget at selve rubinen i pølsa, Young Rascals, er fjernet fra Youtube - og dermed fra din side og lesebabbelets lesere.

elis lesebabbel sa...

Det skjer i grunnen hele tida det! At youtubevideoer forsvinner! Irriterende men slik er det (dessverre) bare!

Anonym sa...

Har du ikke en video av Wirkola? Du kan jo kalle linken "hoppsportens Astrid Lindgren" slik at ingen tror du har forlatt din lest.

elis lesebabbel sa...

Kjære anonym. Nå er ikke jeg så innsnevra at jeg bare kan interessere meg for én ting!

Dessuten hadde jeg tenkt å dreie oppmerksomheten aldri så litegrann bort fra bare NORSK hoppsport.

HildeSol sa...

Min fortid som fjortis med mer enn et svakt punkt for Nicolas Dessum gir meg akutt behov for å protestere på påstanden om at Chedal er tidenes franske hopper -han må få seg en seier før jeg kan overveie å gå med på det...

elis lesebabbel sa...

Kommer nok! Før vi aner det! Tro meg! Det ligger i lufta! Eller i oppdriften!


Men du har rett. I følge Wikipedia ER Dessum den til nå eneste franskmann som har vunnet et worldcuprenn!

Anonym sa...

Som hoppebackfish virker du litt ustabil. Trodde du var i den syvende himmel nå som Kofler dominerer reprisesendingene?

elis lesebabbel sa...

Fanken og! Der har jeg forsømt meg gitt! Har vært bortreist i mer enn en forstand. Se ikke bort fra at jeg kommer tilbake med en analyse av hoppuka når den er over!