mandag, desember 21, 2009

Og så en protestvise

Denne sangen ble skrevet av Pete Seeger og da er det vel rett og rimelig at vi starter med hans framføring. De første som spilte den inn var the Weavers og den kan vi jo også høre på. KAN vi unngå Peter, Paul og Mary? I folkeopplysningens navn, vi kan nok ikke det så her kommer denne engang så populære folk gruppa. Og her Trini Lopez med en riktig så svingende versjon! Den legendariske chilenske protestsangeren Victor Jara har også spilt den inn, og egentlig er det ingen grunn til å ikke ta med den heller. Og jammen har ikke den franske sangeren Claude François også sunget den inn. Den franske teksten er Si J'Avais Un Marteau, ja hva ellers? Og når vi nå er så godt i gang, kanskje vi skulle ta en snartur til Italia også. Den ikke lenger fullt så kjente italienske sangerinnen Rita Pavone stemmer her i med ”Datemi un martello”. Riktig nok er det politiske aspektet noe nedtonet her men ganske spenstige saker! For å tilføre denne bloggen litt hardt tiltrengt glamour slipper vi nå til Debbie Reynolds med en ganske så sexy framføring, her både med dansere og mannskor! Typisk for tiden har sangerinnen oppsatt bleket hår, rosa kjole med paljetter og stor skjørtevidde. Og selvfølgelig matchende sko.

Ingen dårlig framføring dette, men regner med at soulfantaster vil holde en knapp på Aretha Franklin.
  • Og så Ladies and Gentlemen!
  • Last but not least!
  • The Five Blind Boys Of Alabama!!!!

Og dermed får denne fantastiske gruppa også æren av å avslutte Louis Braille-året!

Dette blir det siste innslaget i min serie ”Høyepunkter fra mitt umusikalske surrehue” for i år. Jeg takker alle som trofast har fulgt med i denne serien mandag etter mandag og sier vel møtt i 2010!

PS: Ja, jeg veit at det er en DRØSS med andre som også har spilt inn denne sangen, men kan jo ikke sitte her hele kvelden!

Ingen kommentarer: