tirsdag, juli 08, 2008

Intriger og begjær i den svenska skärgården

De som er med
  • Veronica, 15, oppkalt etter en sang av Cornelis Vreeswijk. Snill, stillferdig og veloppdratt etc men ønsker egentlig å være mindre snill, stillferdig og veloppdratt.
  • Faren, musiker, strever med en komponistjobb.
  • Moren, ferierer i Paris, trenger tid for seg selv,
  • Ebba, fastboende, vakker, lunefull, har ugreie familieforhold, utnytter Veronica som på sin side føler en viss tiltrekning til Ebba,
  • Mathias, som begge jentene er forelsket i, viser seg ****SPOILER**** å være homofil.
Ser ut som at slemme jenter er blitt en trend kommet for å bli i ungdomslitteraturen, noe jeg har vært inne på et utall antall ganger før. Og gjerne sammen med en snill jente. Boka kan minne en del om Ingelin Røsslands Handgranateple (blogget om her) men når ikke helt opp. Slik er det jo bare, alle forfattere kan ikke være like gode.

Og boka heter altså Gjørmedrømmer av Heidi Linde, og i følge forlaget er dette ”en roman som treffer leseren både i hjertet og magen”. Denne leseren hadde hjertet og magen ganske så inntakt etter å ha lest boka men begynner kanskje å bli litt avstumpa av all pliktlesningen. Tenker vi tar en pause fra barne- og ungdomslitteratur nå. Og vier oss til det prøvede sovjetiske folket under andre verdenskrig. Den boka er på over 800 sider så regn med en aldri så liten pause på denne bloggen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skjønte du noe av det omslaget? Jeg synes det er forvirrende markedsføring....

elis lesebabbel sa...

Har en mistanke om at designfirmaet har basert seg VELDIG på tittelen. Eller hadde de noe liggende kanskje.