søndag, juni 19, 2011

5 år som blogger og still going strong

Jeg oppdaget plutselig at jeg har vært over 5 år på blogspot og selv om antall bloggposter minker litt for hvert år synes i hvert fall jeg selv at jeg sånn noenlunde holder koken.

Hvorfor i all verden jeg driver med dette? Forsvarstalen kom i fjor så vi trenger ingen reprise på den igjen i år.

Verden kan sikkert klare seg uten denne bloggen og jeg kunne ha foretatt meg mer fornuftige ting. Noen ganger er det faktisk et slit å finne de riktige formuleringene.

Likevel ser jeg på statistikken at jeg må ha noen lesere, selv om sikkert flere- etter søkeordene og enkelte land å dømme - helt tilfeldig havner innom. (Hello Russia!) Jeg har oppdaget at flere forfattere og forlagsfolk også leser bloggen, og selv om jeg burde, klarer jeg ikke helt å heve meg over det. Det er ikke bare enkelt å fortelle noen at de har gjort en dårlig jobb. Men jeg prøver å si hva jeg mener på en anstendig måte og hvis jeg skulle fornærme noen får jeg ta min straff på den ytterste dag. Ellers har jeg aldri opplevd sure kommentarer fra forfattere, mens noen oversettere derimot... samme kan det være, ingen nevnt alle glemt. Og HVIS jeg nå skulle få litt kjeft ”lyt eg tåle det” som Jotunen sa til Blessomen da han syntes det blåste for hardt.
Her Peter Nicolai Arbos kjente illustrasjon av Jutulen og Johannes Blessomens luftige ferd - ett eller annet sted mellom København og Vågå.

Det finnes veldig få som blogger om barne- og ungdomsbøker. Bortsett fra
kommer i hvert fall ikke jeg på noen flere akkurat nå.

Hvis denne bloggen har noen som helst nytteverdi, og her mener jeg faktisk den kan være nyttig; må det være utveksling av opplevelser og meninger om barne- og ungdomsbøker. Slik som jeg har nytte av for eksempel Lesehestens og Mørke Maris bokomtaler. Om vi ikke alltid er så enige er av mindre betydning. Tvert i mot, å lese bloggere med litt andre preferanser enn meg selv ( f. eks fantasy og dystopier) kan være til stor hjelp i bokvalget.

Ellers ser jo mine lesere at jeg fremdeles har den ukule layouten som bare er SÅ 2006. Jeg har ingen planer om forandringer selv om jeg ser at enkelte andre har ”konvertert”. Tittelen forblir også den samme selv om jeg nå irriterer meg litt over den. Ordet ”babbel” er liksom litt sånn uforpliktende
ikketamegalvorligjegerbareenenkelbibliotekarsomsynesdetergøymedbloggingogsånn. Det gikk litt fort i svängarna da den ble opprettet for å si det sånn. Skitt au! Og – kanskje jeg burde ha gått over til wordpress.

Hadde jeg hatt tid ville jeg også ha blogget om andre ting, for eksempel litt om de filmene jeg går og ser, det er faktisk noen i året. Kanskje når jeg går av med pensjon en gang, hvis blogspot fremdeles eksisterer og jeg fremdeles (?) er ved mine fulle fem.

7 kommentarer:

Solgunn sa...

Jeg er så glad for at du er en blogger. Får noen tips hos deg som jeg ikke finner andre plasser. Så jeg gleder meg til å følge deg de neste fem årene! Gjerne med noen filmomtaler også.

elis lesebabbel sa...

Tusen takk!

Synne sa...

Ble overraska over at vi er så få barnebok-bloggere, men det stemmer visst... Ikke sikker på om jeg liker det ansvaret som hviler på våre skuldre:)
Jeg vet at Underhold meg (Ladybug) og Marias bokblogg har hatt litt om barnebøker, mest ungdomsbøker. Det er en tendens til at en skriver om ungdomsbøker og kanskje fantasy/science fiction (mellom ungdom og voksne!), sannsynligvis fordi det er bøker en selv leser. Vet ikke om barn som blogger om bøker, bortsett fra Balders bokblogg. Og så tXt-bloggerne, da.

Bente Bing sa...

5 år, det er da et lite jubileum, gratulerer og takk for at du holder koken! Meland ha laget en barnehageblogg der vi skriver om bildebøker ( stort sett), men den skrivingen er mest forbruker info og veldig lite vurdering av bøkene. Så har vi nynorskbloggen, der vi utelukkende skriver om bøker på nynorsk, men det er en blanding av bøker for barn og voksne, både fag og skjønn - så det finnes noen fler, men ingen som din;-)
Lykke til med videre blogging, det er morsomt og nyttig å lese!

elis lesebabbel sa...

Tusen takk :-)

Linn T. Sunne sa...

Jeg står fram og er glad for at både du og bloggen din fins! Og lay-outen må da snart bli moderne igjen?

elis lesebabbel sa...

Ja er det ikke noe som kalles retro da? Om en 10-15 år kanskje?