fredag, desember 17, 2010

Endelig leselys!

I serien Leselys på hoteller har jeg den avsindige gleden å meddele forsamlingen at endelig – endelig – har jeg oppdaget et hotell der de har greid å montere skikkelig leselys på hotellrommet!!! Etter at jeg var i Købenavn i oktober har jeg overnattet på enda tre hoteller.
Her fra Hotel du Pantheon i Paris. Hotellet har som det skulle framgå rom som "offrent détails et raffinement", men den elegante leselampa er plassert slik at mesteparten av lyset faller langt unna selve boka til den arme hotellgjesten!


Radisson Blu Gardermoen følger det samme prinsippet, leselampa er riktig nok noe større, men likevel går mesteparten av lyset rett ned på nattbordet (som også er noe større en på Hotel du Pantheon) og minimalt havner på den lesende hotellgjestens bok.


Men på Hotell Lorensberg i Göteborg har de skjønt det! Her er leselampa montert slik at lyset faller rett ned i boka, og dessuten slik at hodet ikke skygger! Dessuten kan lampa enkelt skrues av og på uten at gjesten må forlate senga! Dermed gratulerer jeg Hotell Lorensberg med en særdeles vellykka nattlampemontering som tar innersvingen på de fleste hoteller! Et forbilde for hotellnæringa!

Som passende tonefølge kan vi jo spille Shine a light av ... ja det veit du nok! Selv om Jagger har alt annet enn leselys i tankene her, er det på en annen side ikke så mange som har overnattet så mye på hoteller som ham, så man skal ikke se bort fra at også han har reflektert over problemet!

2 kommentarer:

Solgunn sa...

Flott innlegg, la oss håpe at det fører til at alle hotell plasserer leselampa slik at man kan lese, og at man slipper å gå bort til døra for å slå av lyset!

elis lesebabbel sa...

Regner med at hotellnæringa skjerper seg nå, ja!