Først på programmet var det som vanlig ”gubbeåpningen”, denne gangen ved fylkesordfører i Buskerud.
- Er det for mye forlangt av en ordfører at han skal greie å føre sine ord innafor den tildelte taletida?
- Hvorfor MÅ vi i det hele tatt HA disse gubbeåpningene på konferansene?
- Og : HVIS man MÅ ha gubbeåpninger foreslår jeg at man gir litt mindre taletid, for eksempel 5 minutter, og håpe at den totale talen da ikke blir på mer enn et kvarter. (Det er i hvert fall lov å være optimist)
- En annen idé kan være å utløse brannalarmen.
- Eller plugge inn I-poden. Du er jo for pokker meg på UNG3.0-konferanse!
- Men det kunne ha vært verre. En ordfører i en kommune i Rogaland holdt en gang en tale på tre kvarter mellom middagen og desserten, og avsluttet med å fortelle om alle kloakkrennene bøndene hadde gravd på dugnad.
- En bra ting med gubbeåpninger for deg som er B-menneske er for resten at du kan ta det litt mer med ro om morran. Til gjengjeld bør du da finne deg en diskré plass bak i salen slik at du ikke forstyrrer oss som pliktskyldig har møtt opp til riktig tid.
Her noen subjektive notater fritt etter hukommelsen:
Da Eli Neiburger skulle fortelle oss om alle dataspillenes fordeler kunne han også referere til en undersøkelse som viste at kirurger som spiller dataspill var bedre kirurger enn andre kirurger. Nå er det vel også før dataspillene ble vanlige blitt utført vellykkede operasjoner på sykehusene, men etter at dataspillgenerasjonen vokser seg til kan vi altså føle oss enda sikrere. Og for dem som ennå ikke skulle ha fått med seg at dataspill er bra saker; etter to 3.0-konferanser begynner til og med jeg å skjønne at dataspill HAR sin plass i biblioteket. Og det gjelder ikke IKKE bare nyttige og lærerike dataspill! Eller forresten; IKKE lærerike dataspill; fordi de er så dårlige.
Et av de morsomste foredragene var av bloggeren og læreren Liza Greczanik som fortale hvordan hun brukte blogging i svenskopplæringa i 7 klasse. Og jammen har ikke hun også laget et referat av konferansen.
Vi fikk nok en gang høre at det er et mindretall av middelaldrende fra middelklassen som leser skjønnlitteratur, og at det ikke gjør noe at ikke alle leser romaner. Nå gidder jeg ikke sitte her og forsvare at jeg leser skjønnlitteratur og velger jo å skjønne at dette muligens er satt litt på spissen men vil likevel hevde at litteratur er bra saker og at man i hvert fall må prøve å få unga til å lese uansett kjønn og at det er bedre å ha prøvd enn ikke å ha gjort noe (uansett om Eirik Newth hevder at lesekampanjer er uten effekt) og at et folk uten litteratur er et fattig folk.
Konferansen ble avsluttet med en paneldebatt med levende ungdommer som fortalte om hvordan det er å være levende ungdom i dag, noe som er ganske annerledes da de fleste deltakerne var unge. Et liv uten mobiltelefon er umulig, de vil ha facebook for seg sjæl og sofa i biblioteket. Et mer utførlig referat her. (Håper det er greit at jeg linker til bloggen din, Eva!)
Dessuten : E-boka kommer!!!!!!! Enten vi vil eller ikke!!!!! Og vi vil ikke!!!!! Men vi må!!!!! Det er ingen vei utenom!!!! Papirboka er ute!!!!! Kanskje alt i morra!!!! Og hvis lesebrettet panger under ferien og vi sitter på den sibirske jernbanen, langt inni fjellheimen eller andre steder hvor du ikke får fiksa denne førdømte .... unnskyld fantastiske oppfinnelsen så får du bruke tida på å ramse opp alle fordelene med E-boka og glede deg til ferien er slutt.
Ellers da?
- Også på denne ungtrenullkonferansen kunne jeg puste letta ut, jeg var ikke den eneste ”gamlingen”.
- Det var ikke vanskeligere enn at jeg skjønte det meste og kan ikke huske at jeg dumma meg ut en eneste gang.
- Twitter.com er det nyeste men tror ikke dette er noe for meg. Ser ut som at det kan likne mest på det vi kalte telegram i gamle dager. Kanskje jeg likevel skal teste det ut en dag. Lover i tilfelle å komme tilbake til saken. Da kan jeg jo også blogge om den gangen i de glade 70 – åra da jeg sendte telegram til .... men ikke i dag.
- Og ellers er det jo ikke til å komme forbi at man drar på konferanse for å treffe folk. Og det er heller ikke til å komme forbi at det som regel er like kjekt å treffe folk i den virkelige verden som i den digitale verden.
- Jeg pleier for eksempel å treffe flere bloggere men dessverre traff jeg ikke denne bloggeren selv om hun altså må ha vært på konferansen.
- Neste gang kanskje?
- Og maten? Helt grei. Men selvfølgelig var det også på denne konferansen frukt stedet for kaker og sjokolade, noe som vel strengt tatt ikke passer så godt til kaffe. MÅ vi være så fryktelig sunne alltid?
- Helt til slutt : jeg har ikke har vært i Drammen på over 30 år! Her en billedreportasje.
PS 2: da jeg gikk til stasjonen etter konferansen kom jeg i snakk med en ung mannlig barne- og ungdomsbibliotekaren som strevde med å overbevise sine kolleger om at dataspill i biblioteket ikke på død og liv må være nyttige. Da videoen kom var det en generell oppfatning om at vi kun skulle ha videoer som var nyttige eller som baserte seg på en bok. På Deichman i gamle dager ( til og med før min tid) måtte man låne minst to fagbøker for hver skjønnlitterær bok. Plutselig begynte jeg å lure på om dette kravet til nytteverdien kommer av at vår kultur baserer seg på Lutherianismen. Men nå er i hvert fall jeg blitt omvendt! (Nei ikke til den Lutherske tro men den digitale.)
PS 3 : Prøvde å finne den kjente og kjære sangen Hanan i Drammen på YouTube men uten hell. Noen burde ta ansvar. Et lite utdrag finner du her.
PS 4 : nei pokker heller, jammen måtte jeg ta med et PS til. Jeg skrev jo omtrent akkurat det samme på den forrige ungtrenullkonferansen!
PS 5 : EDIT PÅ EN SØNDAG : Og så glemte jeg selvfølgelig å takke arrangørene for et godt gjennomført opplegg. Jeg håper at jeg oppførte meg såpass pent at jeg får komme igjen neste gang også. Hvis da ikke hele greia kommer til å foregå i den virtuelle verden!
Super oppsummering av Ung3.0 og eg er så hjartans enig når det gjeld gubbetalen. Og elles er eg svært så beæra over all refereringa til ASVbib-bloggen :-)
SvarSlettFlott, Eli! Er så hjertens enig i at gubbetaler må bort. Neste konferanse skal åpnes av... En pingvin!
SvarSlettP.S. Og er det noen som er gamle, så er det i alle fall ikke deg! ;-)
ASVbib: ingen grunn til å gjøre samme jobben to ganger, spesielt ikke siden den ble så godt utført første gang:-)
SvarSlettMari: en pingvin var en god idé! Og takk! (Tror jeg`?)
Vi var nok flere som ble frelst (ihvertfall så lyset). Med en slik presentasjon som din navnebror Eli hadde, så hadde vi vel trodd på alt han sa. Litt skummelt kjenner jeg... Men absolutt, jeg liker det:)
SvarSlettHalloen!
SvarSlettFrå arrangørhald: hotellet hadde ikkje sjokolade og kaker på menyen som var aktuell i pausane. Eg tenkte ikkje så mykje over det då vi fekk velgje pausematen, men ser no i ettertid at mangelen på sjokolade er ei skandale! :-)
Neste gong! DÅ!
TCB
Stig Elvis
Skandale var kanskje å ta litt hardt i! Men det hadde nå gjort seg da!
SvarSlettUten at det var noen alvorlig demper på Reisen til Drammen, for å sitere en Arild Nyquist - tittel.
Så fint referat da :)
SvarSlettJeg fulgte konferansen på Twitter, er oppatt av temaene som ble tatt opp og synes enda flere burde ta seg tid til å analysere, refelekter og tenke over egen praksis i 2 eller 3nullsamfunnet. Og hanan i Drammen? tok 2 sek på Spotify :)
http://open.spotify.com/track/24S6ghpWlhwTAI6OyVib5t
Men bare i Prøysens originaltapning da. Takk for bra referat.
ArneK
Det er klart at Twitter ikke er noe for deg.
SvarSlettMen - prøv for all del. Har bestemt meg for å se om det er noe vi kan bruke hos oss GeorgSvarer, - og teste kan man bare hvis en gjør det på ordentlig, - og da måtte jeg ha en å leke med også, tonegu (Tonita).
Så er det lov å si i etterkant, det egnet seg ikke.
Har selv vært på seminar totalt uten gubbetale, - *blissful smile*
- og så glemte jeg å si at det er utrolig herlig å lese dine referater, - det være seg fra konferanser eller bøker.
SvarSlettArne og Tonita : takk for alt. Nei, verken facebook eller twitter er ikke noe for meg. Men vil som sagt likevel sjekke twitter en gang bare for å se hva det er for noe. Når jeg nå måtte få tid.
SvarSlett